Muistikuva
Muistikuva


Info

Nettipäiväkirjoista on tullut eräs merkittävimmistä ja addiktiivisimmista trendeistä nettikäyttäjien keskuudessa. Nettipäiväkirjojen yleisin käyttötarkoitus on henkilökohtaisen päiväkirjan ylläpitäminen, mutta niissä julkaistaan paljon myös ammattilaisten ja harrastajien kirjoittamia artikkeleita konserteista, urheilutapahtumista, politiikasta sekä tuhansista muista aiheista. Muistikuva.net on askel eteenpäin perinteisestä tekstiin perustuvasta päiväkirjasta. Onhan sanottu, että yksi kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa.

Yleistä Muistikuva.netistä

Muistikuva.net on monimediayhtiö Crasman Co Ltd:n kehittämä ilmainen kuvapäiväkirja kamerapuhelimien omistajille. Muistikuva.netin käyttäjät voivat ylläpitää kuvapäiväkirjaansa lähettämällä nettiin kuvia ja tekstiä puhelimellaan täysin ajasta ja paikasta riippumatta. Mobiilioperaattoreille Muistikuva.net tuo mahdollisuuden lisätä SMS- ja MMS-dataliikennettä. Muistikuva.net voi myös kasvattaa kamerapuhelimien myyntiä.

Mitä Muistikuva.netin käyttö maksaa?

Muistikuva.net on ilmainen palvelu, mutta kuvien lähettäminen maksaa jonkin verran mobiilioperaattoristasi riippuen. Kuvia voi lähettää joko GPRS-datayhteydellä sähköpostina tai multimediaviestinä (MMS). Lisätietoja eri operaattorien hinnoittelusta löytyy täältä.

Miten Muistikuva.net toimii?

Muistikirja.netiin rekisteröidytään osoitteessa http://muistikuva.net. Rekisteröitynyt käyttäjä saa henkilökohtaisen sähköpostiosoitteen, mihin puhelimen kuvatiedostot sekä niiden kuvatekstit lähetetään. Kuvat ja kuvatekstit julkaistaan automaattisesti käyttäjän henkilökohtaisella kuvapäiväkirjasivulla. Kuvapäiväkirjan omistajan ei siis tarvitse ymmärtää nettisivujen suunnittelun teknologisia hienouksia. Kuvan lähettäjä voi päättää, onko kuva näkyvissä kaikille Muistikuva.netin käyttäjille, vaiko vain hänelle itselleen. Lisäksi käyttäjä voi asettaa kuvapäiväkirjansa salasanasuojatuksi, jolloin sen kuvia voivat katsella vain salasanan tietävät henkilöt. Muistikuva.netissä voidaan luoda yhteisöjä, joissa yhteisön jäsenet jakavat omat kuvapäiväkirjat keskenään. Myös kaverien kuvapäiväkirjat voi linkittää omaan kuvapäiväkirjaan. Muistikuva.net on käytettävissä kaikilla nettiselaimilla ja käyttöjärjestelmillä. Muistikuva.netin etusivulla on nähtävillä uusimmat palveluun lisätyt kuvat, joita näpäyttämällä voi siirtyä suoraan kuvan lisänneen käyttäjän kuvapäiväkirjaan. Kuvapäiväkirjoja voi selata myös käyttäjittäin tai yhteisöittäin. Muistikuva.netiin rekisteröityneen käyttäjän tulee lukea ja hyväksyä palvelun käyttöehdot. Käyttäjätiedot kerätään Muistikuva.netin käyttäjärekisteriin, jonka käyttötarkoituksista kertoo tarkemmin Muistikuva.netin henkilötietolain mukainen rekisteriseloste.
Muistikuva.netin teknologia
Muistikuva.net toimii Linux-käyttöjärjestelmällä varustetussa palvelimessa, jonka palvelinohjelmistona on Apache ja tietokantamoottorina MySQL. Muistikuva.net hyödyntää MMS-teknologiaa ja se vaatii toimiakseen yhteyden sähköpostipalvelimeen kuvatiedostojen vastaanottamiseksi.
Projektitiimi
Taneli Leppä, Crasman Co (idea, koodi) Jarkko Ojanen, Crasman Co (AD) Kimmo Kuokka, Crasman Co (copywriter) Pasi Kervinen, Crasman Co (projektipäällikkö)